Sudet Salibandy tarjosi valmentajilleen mahdollisuuden tutustua mentaalipuolen salaisuuksiin kolmen kaksituntisen rupeaman verran Kouvolan Lääkärikeskuksen isännöimissä ja mentaalivalmentaja Petri Federleyn vetämissä koulutuksissa. Junioripäällikkö Joona Tankan, Salibandy jaoston puheenjohtaja Petri Joutjärven, Kouvolan Lääkärikeskuksen ja mentaalivalmentaja Petri Federleyn yhteisenä ideana oli antaa valmentajille ”käteen sopivaa mailaa” myös muuhun kuin lättysyötön tai kanttilaukaukseen valmennukseen. Onhan tunnettu tosiasia, että onnistunut suoritus vaatii fyysisen ja henkisen puolen saumattoman yhteistyön.

Kaksi kerroista (3.11.2016 ja 9.12.2017) oli penkillä istumista mukaansa kuuntelijat tempaavan Petrin valaistessa mentaalipuolen vaikutusta ihmisen kaikkeen toimintaan. Tuo penkillä istuminen on hiukan väheksyvä kuvaus mielenkiintoisten ja kuuntelijat osallistuttavien tuntien sisällöstä, mutta menköön paremman puutteessa. Kolmas ja suurimman suosion valmentajien keskuudessa saanut kerta (7.12.2017) jalkautti koulutuksen Lyseon liikuntahalliin. Siellä Petri Federley sekä Jarmo Mäkelä näyttivät käytännön tasolla valmentajille tilanteita, joissa paineet vaikuttavat suorituksiin ja tarjosivat erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja suorituspaineiden hallitsemiseen.

Petri antoi Susien valmennukselle oppituntien lisäksi myös mentaalivalmennuksesta koostamaansa kirjallista tietoa itseopiskelun avuksi aiheen laajuuden vuoksi.