Mansikka-aholla nähtiin lauantai-iltana erittäin viihdyttävä sekä ajoittain kuumatunteiseksikin äitynyt kamppailu, kun Sudet sai vieraita Mikkelistä. Sudet oli jo hetken voiton syrjässä kiinni, mutta lopulta Hatsina porhalsi takaa ohi voittaen ottelun lukemin 8–9 (5–5, 2–0, 1–4).

Lauantai-illan ratoksi Kouvolaan matkannut Mikkelin Hatsina ja kotijoukkue Sudet esittivät Manskarilla yhden kauden viihdyttävimmistä salibandy-otteluista. Maaleja tehtailtiin yhteensä 17 kappaletta ja jännitys pelissä säilyi aivan ottelun viimeisille sekunneille asti.

Ottelussa nähtiin myös viisi kaksiminuuttista sekä yksi rangaistuslaukaus. Tuomaritoiminta herätti paljon keskustelua Mansikka-ahon lehtereillä suuntaan jos toiseen, joka osaltaan myös herätteli yli satapäistä yleisöä pelin vaatimaan tunnelmaan.

Lauantain ottelu oli Kaakkois-Suomen kakkosdivisioonan 15. kierros ja kyseessä oli joukkueiden toinen kohtaaminen. Edellistä kohtaamista marraskuun puolivälissä ei Susi-leirissä muistella kovin iloisesti, sillä Hatsina möyhensi Sudet kotonaan rumasti lukemin 20–4.

Meillä oli ainoana mielessä kasvojen pesu edellisestä kohtaamisesta. Siinä myös onnistuttiin erittäin hyvin, Susien valmentaja Tero Laurila kommentoi.

Ensimmäiseen erään 10 maalia

Ensimmäinen erä oli varmasti yleisön mieleen, muttei varmastikaan kummankaan joukkueen valmentajien. Kun erätaukosummeri päätti ensimmäisen kaksikymmen-minuuttisen, komeili taululla lukemat 5–5.

Maalitehtailun aloitti ottelun toisella minuutilla, kukapa muukaan, kuin sarjan piste- ja maalipörssiä johtava Mikko Ikonen. Hatsina käänsi pelin nopeasti Susien harhasyötöstä ja lopulta Teemu Kärkkäinen syötti takatolpalla päivystäneelle Ikoselle helpon maalipaikan.

Maalin jälkeen Sudet sai koneensa käyntiin ja takoi viiteen minuuttiin neljä maalia. Ensimmäisen iski Mikko Vainio onnistuneen kulmavaparikuvion päätteeksi. Syötön maaliin nappasi Miika Heinola.

Susien toisessa maalissa mikkeliläisillä riitti purnattavaa. Juho Mikkola katkaisi ensin maalivahti Kalle Kiiskisen heiton ja neppasi todella heppoisen vedon kohti maalia, mikä lopulta upposi verkkoon. Heiton katkaisussa kuitenkin näytti, että Mikkola olisi ottanut pallon käsivarrellaan haltuun ja tätä myös hatsinalaiset protestoivat rajusti.

Susien kolmas maali oli Kimmo Aallon käsialaa, Tino Kukkolan hyvän nousun myötä. Ajassa 13:40 Susille vihellettiin rangaistuslaukaus, kun Hatsinan pelaaja rikkoi selvässä maalintekotilanteessa. Laurila käytti hyvää pelisilmää ja laittoi Hatsina-kasvatin, Aku Kukkolan, yrittämään maalia. Kukkola kiitti luottamuksesta ja uitti pallon verkkoon Kiiskisen kainalon alta.

Kukkolan Aku pelasi todella miehekkään pelin pakin tontilla kasvattajaseuraansa vastaan, Laurila kehui.

Jos oli Susien toinen maali hieman kyseenalainen, niin sitä oli myös Hatsinan toinen. Tilannetta edelsi päivänselvä mailaan lyönti, jonka myötä Susien puolustaja menetti pallon suoraan Ikoselle, jolla oli helppo työ nostaa pallo lähes tyhjään maaliin.

Kotijoukkueelle tuli tämän jälkeen myös lyhyt musta hetki, jonka mustapaitainen Hatsina käytti tappavan tehokkaasti hyödykseen. Mikkeliläiset takoivat nimittäin kolmeen minuuttiin neljä maalia. Ikosen maalin jälkeen iski harhasyötön jälkeen Niko Vilen ja puolestaan johto-osuman Samuli Vauhkonen.

Näiden maalien välissä hattutempun täydensi Ikonen aivan maailmanluokan maalilla. Nestori Paldanius heitti omalta kulmapisteeltä roikkupallon kohti Ikosta, joka puolustajan mukana roikkumisesta huolimatta löi pallon ilmasta ohi Susi-veskari Joona Tankan.

Saatiin todella hyvä startti peliin, mutta harmittavasti lyhyt musta hetki vesitti sen jälleen. Hyvin kuitenkin saatiin kasattua rivit joukkueen kanssa vaikeista hetkistä huolimatta, Laurila kertasi.

Mikko Ikonen on aivan ärsyttävän hyvä maalintekijä. Varsinkin se hänen ilmapallomaalinsa oli maaginen, vaikka siitä hänen kärkkymisestään puhuttiin, että pitää merkata huolella.

Aivan erän lopussa Sudet pystyivät vielä tasoittamaan ottelun, kun Joonas Leppänen heitti lätyn maalin takaa Henri Turuselle, joka paukautti pallon maaliin.

Maalin johdosta maalin tappioon

Toiseen erään molemmat joukkueet tulivat tarkalla asenteella. Varsinkin Sudet tilkitsivät puolustuksen ja viimeisenä lukkona toimi Tankka. Sudet myös sai pidettyä Ikosen pois maalipaikoilta, joka söi miehen pelihuumoria huomattavasti.

Kymmenen maalin erästä maalimäärä tippui kahteen, kun kotijoukkue sai lähes minuutin sisään pöllytettyä maaliverkkoa Kiiskisen selän takana.

Molemmat maalit tulivat nopeista hyökkäyksistä, ensimmäisessä pallo pelattiin kulman kautta keskelle, josta Aalto pääsi lyömään onetimerin reppuun. Toisessa maalissa mentiin toisen kulman kautta niin ikään keskustaan, mutta tällä kertaa Miika Heinola siirsi pallon maaliin Kiiskisen torjunnan jälkeisestä irtopallosta.

Erä oli varmasti yksi Susien kauden parhaimmista ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Kolmanteen erään vierailijat tulivat väkevästi. Ensin Hatsina kavensi nopean hyökkäyksen päätteeksi ja lopulta kiri tasoihin Olli Hokkasen tarkalla laukauksella takanurkkaan.

Kotijoukkue Sudet meni vielä kerran ottelussa johtoon, kun ikitaistelija Tatu Laine runnoi tiensä läpi kolmen mustapaidan ja lopulta survoi pallon maaliin. Hyvän ottelun pelannut Laine kirjautti itselleen tehot 1+3.

Kotijoukkueen ja- yleisön riemu oli vain valitettavan lyhytaikaista, kun Ville Valjakka tasoitti ottelun vain pari minuuttia tästä.

Lopulta Hatsina meni vielä ohi, kun Kalle Kaleniuksen hieman huolimaton estämisjäähy kostautui saman tien Paldaniuksen voittomaaliin.

Sudet yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia ja Laurila haki yllätysmahdollisuutta laittamalla oman juniorin, vuonna 2001 syntyneen Joni Kaiston taistelemaan maalineteen. Kovasta taistelusta huolimatta aika ei riittänyt ja Hatsina korjasi täyden pistepotin mukaansa.

Ottelu oli todella mukaansa tempaava ja kaikki paikalle saapuneet katsojat viihtyivät varmasti Manskarin lehtereillä. Ottelun viihdyttävyyttä hehkutti myös Tero Laurila:

Totesin välittömästi pelin jälkeen, että nyt jos ei yleisö viihtynyt katsomossa, niin koska sitten! Uskoisin pelin olleen parasta PR-toimintaa niin seuralle kuin lajillekin.

 

Seuraavaa kotipeliä ei tarvitse odottaa kuin ensi sunnuntaihin, kun Manskarilla vastaan astelee savonlinnalainen Top Team, joka taistelee rajusti pääsystä pois karsijan paikalta. Tervetuloa viihtymään!