Mansikka-aholla nähtiin sunnuntai-iltana hieno ottelutapahtuma, kun kyseessä oli Susien Seurapeli. Manskarille ahtautui monisatapäinen yleisö ja ottelu tapahtuman kruunasi yleensä jäähallilla Kouvolan KooKoon peleissä nähtävä KooKoo GoGoGirls. Itse peli oli vahvasti Susien hallinnassa ja kotijoukkue lähettikin Mikko ”Skode” Vainion ja Joona Tankan huippupelien ansiosta heinolalaiset kotimatkalle tyly 13-6 (4-2, 3-2, 6-2) tappio niskassaan.

Sudet palasi takaisin kotiluolaansa yli kuukauden tauon jälkeen, kun vastaan asettui sarjataulukon sijalla neljä majaileva SB Heinola. Kyseessä oli niin sanottu Seurapeli, johon oli tarkoitus saada kerättyä mahdollisimman paljon omia junioreita kaikista ikäluokista.

Otteluun oli myös ilmainen sisäänpääsy, kun tiesi ovella sanoa tietyt taikasanat. Tapahtumaan oli pestattu lisäsäväystä tuomaan paikallinen tanssijaryhmä GoGoGirls.

Ottelutapahtuma oli todella onnistunut ja yleisöä pakkautui Mansikka-ahon lehtereille yhteensä huimat 354 silmäparia!

– Oli hieno nähdä Mansikka-aho noin täynnä! Ei voi kiistää sitä apua, minkä täyteen pakattu kotihalli antoi meille tänään. Varmasti oli pelaajillekin hieno kokemus, Susien valmentaja Tero Laurila hehkutti!

Ottelun ensimmäinen kymppi oli pelin tasaisin ja siinä nähtiinkin lukuisia huipputontteja molemmilla joukkueilla. Kaikkien yllätykseksi SB Heinola käytti aikalisänsä jo ajassa 10:21, vaikkei vierasjoukkueella suurempaa hätää ottelussa ollut siihen asti ollut.

Joka tapauksessa aikalisä oli vierailijoilta onnistunut, sillä vain 28 sekuntia siitä Roope Ketola läväytti pallon maaliin Henri Silfstenin syötöstä. Maalia edelsi Susi-puolustuksen epäonninen pallon menetys, josta tila aukesi valkopaidoille.

Kotijoukkue Sudet sisuuntui takaiskumaalista todella huimaan lentoon ja takoikin vähän yli kuuteen minuuttiin neljä täysosumaa.

Maalitehtailun aloitti punapaitojen ykköskenttä komealla osumalla suoraan oman päädyn kulmavaparista. Pallo pelattiin nopeasti parilla syötöllä Kimmo Aallolle, joka tälläsi pallon ohi heinolalaisveskari Jere Ojalan. Ratkaisevan syötön maaliin antoi Tatu Laine.

Seuraavat kaksi maalia olivat kuin toistensa kopioita. Molemmat maalit olivat Mikko Vainion käsialaa, joka pääsi laukomaan pallon verkkoon kummassakin lähes samoilta jalan sijoilta. Syötöt maaliin nappasivat vahvan kakkoskentän täydentäneet Miika Heinola ja Petri Pöntinen.

Neljäs Susi-maali oli Tino Kukkolan huikea yksilösuoritus. Kalle Kalenius jakoi pallon laitaan, josta Kukkola nousi pitkällä suojauksella kolmen valkopaidan ohi ja lopulta pääsi laukomaan pallon maaliin.

Aivan erän viimeisellä minuutilla SB Heinola käytti hyväkseen Susien oman pään paniikin ja kavensi kotijoukkueen johdon Joona Värrälän maalilla kahteen maaliin.

– Saatiin hyvä startti peliin. Tällä kertaa vastustaja ei päässyt rokottamaan niin pahasti heikoista hetkistä. Hienosti käytettiin avauserän paikat hyväksi, Laurila iloitsi pelin jälkeen.


SB Heinola taistelee vielä kerran itsensä peliin mukaan

Ottelun toiseen erään Susi-lauma sai erinomaisen lähdön, kun ensimmäiseen neljään minuuttiin kotijoukkue oli maalannut jo kahdesti.

Ensimmäisen maalin iski vahvan karvaustyön päätteeksi Janne Paatinen. Ja vain minuutti tästä, niin verkko heilui jälleen heinolalaismaalissa, tällä kertaa Pöntisen hienon takanurkkalaukauksen myötä.

Tässä kohdassa tuntui, että Sudet menee ottelussa menojaan, mutta heinolalaiset sisuuntuivat vielä pieneen kiriin. SB Heinola iski kaksi nopeaa maalia Silfstenin ja Ketolan toimesta ja jälleen Susien johto oli vain kaksi maalia.

Vain 34 sekuntia Heinolan kavennuksen jälkeen Joonas Leppänen karvasi hanakasti pallon pois vierailijoilta ja nousi vahvasti laidasta vetopaikkaan. Leppäsen veto ei ollut kaikista kovin tälläys, mutta niin vain pallo löysi tiensä ohi Ojalan ja peli oli 7-4.

Ottelun toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla SB Heinola pääsi paremmin peliin mukaan ja Susille tuli hieman heikompi jakso, mutta loistavasti pelannut Joona Tankka turvasi huipputorjunnoilla joukkueen johtoaseman.


Sudet paketoi pelin kahdessa minuutissa

Kolmannen erän alku oli molemmilta joukkueilta todella sekava. Vauhti ohjasi peliä, eikä järki pysynyt aina mukana.

Sudet karkasi jo neljän maalin johtoon Vainion viimeistellessä hattutemppunsa, mutta Susi-puolustuksen nukahtaminen puolustuspään kulmavaparissa päästi Heinolan vielä kolmen maalin päähän. Maalintekijänä oli jälleen Henri Silfsten, joka saalisti pelissä tehot 2+2.

Tämän jälkeen Laurila käytti oman aikalisänsä, joka oli pelin kannalta ratkaiseva tekijä. Kotijoukkue iski aikalisän jälkeen kahteen minuuttiin kolme maalia Vainion, Kukkolan ja Laineen toimesta ja peli oli selvä. Kuuden maalin johtoasema oli SB Heinolalle liikaa, eikä kunnon loppukiriä päässyt syntymään.

Vierailijat kavensi vielä yhdellä, Antti-Matti Moilasen, tekemällä maalilla, mutta loppulukemat 13-6 viimeisteli vielä illan toisilla maaleillansa Leppänen sekä Aalto.

Kolmas erä ei ollut kotijoukkueelta pelillisesti paras, mutta se oli sitäkin tehokkaampi.

– Oli hieno nähdä, että kaikki pelaajat kantoivat roolin mukaista vastuuta. Ehdottomia onnistujia oli Joona maalilla sekä kakkoskenttä kokonaisuudessaan. Kaikin puolin onnistunut sunnuntai-ilta, Laurila päätti.

Kotijoukkueen onnistujiksi voi siis nostaa maalivahti Joona Tankan, joka ahersi jälleen maalilla vakuuttavasti napsien yhteensä yli 40 torjuntaa. Myös kakkoskenttä oli ilmiömäisessä liekissä tahkoten yhteensä tehot 5+6. Kakkoskentän ehdoton johtohahmo oli Mikko Vainio neljällä maalilla!

Seuraavan kerran Sudet on tulessa Mansikka-aholla lauantaina 11.2, kun vastaan asettuu runkosarjan kärkipaikoilla keikkuva Mikkelin ylpeys Hatsina! Täytetäänhän Manskari silloinkin, Tervetuloa!

Teksti: Tommi Manninen
Kuvat: Juha Tenhonen ja Emma Jaatinen