Miesten Edustusjoukkueen kausi lähti takkuillen liikkeelle vaikean viime kauden jälkeen. Pelaajistossa oli havaittavissa selkeästi se fakta, että voittoja ei ollut tullut aikoihin monelle pelaajalle. Kauden kolmas ottelu toi vihdoin vapauttavan voiton Imatran Voimasta. Sen jälkeen Edustusjoukkueen pelaaminen on ollut huomattavasti vapautuneempaa ja pelaajien tekemiseen on löytynyt rentous sekä luottamus omaan osaamiseen.
Sarjakausi on nyt hiukan yli puolessa välissä, kun pelattuna on kymmenen ottelua ja pelaamatta on vielä kahdeksan. Sarjataulukossa Edustusjoukkue majailee tällä hetkellä keskikastissa. Mikäli karsintapaikasta ylöspäin halutaan vielä taistella, niin joukkue tarvitsee viimeisistä peleistä todellisen voittoputken.
Tämän kauden miesten Edustusjoukkueen koko, seitsemäntoista kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, on harmittavan pieni ja se näkyy väkisinkin tekemisessä. Harjoittelun osalta oman haasteensa on muodostaneet kahden pelaajan armeijapalvelus ja muutama pelaajan asuminen Kouvolan ulkopuolella. Myös joidenkin pelaajien valitettavat pitkäaikaiset loukkaantumiset ovat sotkeneet joukkueen yhteistä harjoittelua.
Kevään osalta Edustusjoukkueen selkeänä tavoitteena on välttää karsinnat alaspäin ja säilyttää sarjapaikka.
Joukkueen yhteinen tekeminen alkoi elokuussa. Joukkuetta valmentaa Risto Kailio, joukkueenjohtajana toimii Ari-Pekka Turunen ja rahastonhoitajana Marja Vanonen.
Lähtökohdat kauteen olivat haastavat vähäisen pelaajamäärän takia. Kun Edellisvuoden SM-karsintoihin edenneen joukkueen runko saatiin pidettyä kasassa ja tälle kaudelle joukkueeseen tuli kolme uutta pelaajaa Kouvolan ulkopuolelta sekä lisäksi syyskaudella joukkueeseen liittyi yksi oman seuran B-juniori, niin pelaajia saatiin riittävästi joukkueen ilmoittamiseksi sarjaan.
Keväällä tehtiin linjaus, että joukkue harjoittelee yhdessä pääsääntöisesti kerran viikossa, koska käytännössä kaikki joukkueen pelaajat harjoittelevat joko jonkun joukkueen b-junioreiden ja/tai miesten mukana ja pelaajille kertyy harjoituskertoja sitä kautta riittävästi. Tuo monissa joukkueissa mukana olo tuo päällekkäisyyksiä, joka tekee myös joukkueen yhteisten harjoittelujen useamman kerran viikossa haasteelliseksi. Liitolle myös iso kumarrus siitä, että on yrittänyt huomioida pelaajien joukkueiden päällekkäisyyksiä, niin paljon kuin mahdollista. Kauden harjoitukset alkoivat toukokuun loppupuolella. Kesällä pidettiin noin kuukauden mittainen omatoiminen harjoittelujakso, jonka aikana pääpaino oli fyysisessä harjoittelussa kuten kesäaikana muutenkin. Lisäksi kesäaikana harjoiteltiin runsaasti henkilökohtaista lajitaitoa. Kauden ensisijaisiksi tavoitteiksi asetettiin pelaajien kehittyminen kokonaisvaltaisesti urheilijoina sekä kurinalainen joukkuepelaaminen. Urheilullisuuden parantaminen ja ylläpitäminen on suurimmalla osalla pelaajista onnistunut hyvin. Fyysisessä harjoittelussa kesän aikana pyrittiin löytämään sopiva linja ja rytmitys miesten edustusjoukkueen kanssa, koska suurin osa joukkueen pelaajista harjoitteli kesällä myös edustusjoukkueen kanssa.
Armeija ja lukuisat rinnakkaisedustukset ovat luoneet omat haasteen viisikkoharjoitteluun syksyllä, minkä seurauksena pääpaino on edelleen ollut yksilötaidossa sekä kahden/kolmen pelaajan kombinaatioissa.
Varsinaisia tuloksellisia tavoitteita kaudelle ei asetettu, vaan A-junioreiden lähtökohtainen tarkoitus on ollut tarjota lisää pelejä ja siten edistää nuorten pelaajien kehitystä. Jokaista peliä on kuitenkin syksyn aikana lähdetty voittamaan. Kapea pelaajarinki on aiheuttanut suuria haasteita, koska pelipäivinä parinkin pelaajan poissaolo vaikuttaa suuresti joukkueen pelaamiseen ja etenkin jaksamiseen turnausmuotoisina pelattavien pelien jälkimmäisissä peleissä.
Kuten aiemmin mainittu, painopiste syksyn harjoituksissa on ollut yksilön kehittämisessä. Harjoituksia on pyritty rakentamaan sellaisiksi, että pelkkä fyysinen läsnäolo ei riitä vaan myös pään on oltava täydellä teholla mukana toiminnassa koko harjoitusten ajan. Kehitystä tässä asiassa on tapahtunut syksyn aikana ja sitä pyritään kehittämään edelleen kevään aikana.
Kehitystavoitteena on viedä niin joukkuetta kuin yksilöitäkin eteenpäin salibandy urallaan. Joukkueen pelaajat saavat lisäpelejä omien sarjojensa lisäksi. Myös seurayhteistyö on yksi tärkeä osa lajin tulevaisuutta silmällä pitäen. Seurayhteistyö mahdollistaa vaativassa kilpailusarjassa laadukkaan ja taidollisesti kyvykkään joukkueen eikä se kovin usein ole täällä Kaakonkulmalla omin voimin mahdollista.
Tätä kirjoitettaessa joukkue on pelannut A-junioreiden 1-divisioonaa Sisä-Suomen/Kaakkois-Suomen lohkossa kahdeksan ottelua, joista se on voittanut viisi ja hävinnyt kolme. Sijoitus seitsemän joukkueen sarjassa on tällä hetkellä neljäs. Joukkueiden ottelumäärissä on kuitenkin eroja ja kolmantena oleva joukkue on pisteen edellä kaksi ottelua enemmän pelanneena. Sarjassa pelataan 18 ottelua, joten pääsy kahden parhaan joukkoon on vielä omissa käsissä.
Joukkue koostuu 1999 ja 2000 -syntyneistä pojista. Ryhmädynamiikan kanssa joukkueenjohdolla on ollut tekemistä kesän sekä syksyn, koska ikäluokat olivat pelanneet erillään aina tähän kauteen asti. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Joona Tankka. General Managerina toimii monitoimimies Petteri Suojala, joka hoitaa joukkueenjohdon lisäksi myös apuvalmentajan hommia. Joukkueessa on tällä hetkellä yhteensä 16 poikaa, 14 pelaajaa ja kaksi maalivahtia. B-pojat pelaavat oman ikäluokkansa eli 1999-2000-syntyneiden Salibandyliiton järjestämää Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan yhdistettyä aluesarjaa.
Joukkue harjoittelee kolme kertaa viikossa ja harjoitusaktiivisuus on ollut vaihtelevaa. Joukkuetta on riivannut useamman pelaajan pienet loukkaantumiset sekä luonnolliset flunssa-aallot.
Harjoituksissa on pyritty pitämään tempo, jota kautta myös fyysisten ominaisuuksien kehittämistä ollaan tehty. Painopiste ollut myös viisikkopelaamisen kehittämisessä sekä erikoistilanteiden hiomisessa.
Joukkue pelaa Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjan alueellista sarjaa, jossa saldona on neljä tappiota ja neljä voittoa. Peliesitykset ovat ailahdelleet jonkin verran, jossa onkin kehitettävää keväälle.
Vahvuudet:
- Joukkueen pelaajistossa vahvoja johtajia
- Maalivahtipeli
- Joukkueemme kärkipelaajat ovat myös sarjan aivan eliittiä
Kehityskohdat:
- Joukkuehenki joukkueen kärsiessä heikkoja hetkiä mm. pelissä tappiotilanne
- Osan pelaajien sitoutuminen
- Fyysiset- ja tekniset taidot
Joukkueemme uudistui lokakuun alussa saatuamme uuden valmennusryhmän. Uusina valmentajinamme aloittivat Timo Vanhanen ja Sami Mäkinen sekä apuvalmentajina Jari Turunen ja Emma Palojärvi (tuttu valmentajamme jo aikojen alusta). Joukkueen toimihenkilöt pysyivät samoina.
Joukkue harjoittelee kolmesti viikossa. Harjoitusaktiivisuus on ollut hyvä, tosin osalla tytöistä lukio meneillään, joten koeviikot ym. haittaavat harrastusta 😉 Tyttöjen mielestä treenit ovat olleet tosi hyviä, ja motivoivia, lajiin keskittyen. Uusia asioita on jo vajaassa 3 kuukaudessa opittu paljon.
Kausi lähti ryminällä liikkeelle, koska ensimmäinen sarjapeli pelattiin samalla viikolla, kun valmennus vaihtui. Oli siinä valmentajilla tekemistä koska tyttöjen nimetkin saattoivat olla vielä vähän hakusessa…
Pelaamme B- tyttöjen Kaakkois-Suomen aluesarjaa. Joukkueessamme on 6 yli- ikäistä pelaajaa, joten poikkeuslupa hyväksyttiin siten, että joukkueella ei ole osallistumisoikeutta mahdollisiin SM-sarjan playoff -karsintoihin.
Turnauksia meillä on 9, paikkakuntina Varkaus, Jyväskylä, Mikkeli, Heinola, Lahti ja Lappeenranta. Sarjassa on muutama todella hyvä joukkue ja olemme tasaisella pelillä ajamassa keskikastia kiinni.
Mitään taktiikkoja tälle kaudelle ei ole muutettu, vaan pikkuhiljaa pelillisillä puolilla mennään sekä henkilökohtaisiin taitoihin panostetaan.
Joukkueessamme on tällä hetkellä ilahduttavasti 15 tyttöä sekä 2 tyttöä C-ikäisistä käy vaihtelevasti harkoissamme ja peleissä. Mukavaa on, että saimme kaksi jo lopettanutta tyttöä takaisin jengiin J
Bussimatkat ovat aina tällä porukalla huippuja, ollaan kuultu jo räppäystä mikrofonin kautta bussissa. Hauskaa on ollut tyttöjen kanssa! Ja tytöillä on ollut hauskaa, mikä onkin tässä hommassa tärkeintä!
Vahvuudet:
- Hyvä runko, ydinpelaajat löytyneet jonka päälle voi joukkuetta rakentaa
- Hyvä yhteishenki
Kehityskohdat:
- Henkilökohtaiset taidot
- Pikkuhiljaa pelilliset puolet
C-pojat aloittivat harjoittelukautensa elokuussa. Joukkueen runko koostuu jo vuosia yhdessä pelanneista 2001 -syntyneistä pojista, joita täydentävät muutamat 2002 -syntyneet pelimiehet. Vastuuvalmentajana toimii Joona Tankka apunaan Jari Ikonen. Jarilla on kokemusta useiden joukkueessa pelaavien poikien valmentamisesta aiemmilta kausilta, joten valmennukselliset lähtökohdat kauteen ovat hyvät.
Joukkue harjoittelee keskimäärin kolme kertaa viikossa. Harjoittelussa on painotettu salibandyn perustaitojen kehittämisen lisäksi vastahyökkäysharjoitteita sekä hiottu erikoistilanteita. Harjoitteilla on pyritty kehittämään joukkueen viisikkopelaamista, joka onkin parantunut paljon kesän ajoilta.
Harjoitteluaktiivisuus tuntuu pelaajilla vaihtelevan, mikä ei ole voinut olla näkymättä tuloksissa. Myös peleistä on jonkun verran poissaoloja, mikä vaikeuttaa muun muassa ketjukoostumusten vakiinnuttamista.
Kauteen valmistauduttaessa oli koko ajan selvää, että pelillinen päätavoite pojilla on menestyä mahdollisimman hyvin Kaakkois-Suomen aluesarjassa. Sarja pelataan tänä vuonna nelinkertaisena sarjana, josta voittaja jatkaa valtakunnallisiin play off-karsintoihin. Sarjassa Susien kanssa kilvoittelevat joukkueet Joutsenosta, Lappeenrannasta (2) sekä Sulkavalta. Ennen virallisten pelien alkua haettiin toki tuntumaa mm. osallistumalla Espoossa pelattuun Puffet Cupiin sekä kohtaamalla harjoituspeleissä mm. Loviisan Tor, SB Heinola sekä Susien 03-pojat. Espoon turnaus sujuikin joukkueelta hyvin ja tuloksena oli hopeasija. Lähtökohdat aluesarjaan vaikuttivat hyviltä ja sarjasta ennakoitiin tasaista.
Sarjan alku osoittautui kuitenkin Susille hankalaksi. Tiukat pelit, joissa useimmissa oltiin jopa voittotaistelussa mukana aina kolmanteen erään saakka, kääntyivät poikkeuksetta vastustajan hyväksi. Kolmen ensimmäisen turnauksen jälkeen pistepussi oli edelleen typötyhjä. Asiaan haettiin parannusta tietenkin harjoittelulla ja monenlaista taktiikkapalaveriakin valmennuksen johdolla pidettiin. Päävalmentaja pyrki rauhoittelemaan tilannetta luoden uskoa omaan tekemiseen. Muutamia asioita terävöittämällä kun saataisiin perättäisiä onnistumisia niin varmasti lukot aukeaisivat.
Lopultakin sitten viimeisessä turnauksessa ennen joulua ottivat pojat hienon voiton sulkavalaista VäPePaa vastaan. Ottelussa kyllä koeteltiin poikien kanttia, kun meidän hyvän alun jälkeen vastustaja viimeisteli uskomattomalla tehokkuudella tilanteeksi jo 1-4. Mutta hienosti itseensä uskoen nousivat susinuorukaiset lopulta vastustamattomaan 10-6 voittoon. Tämä voitto antaa varmasti uskoa tulevaan.
Kevätkaudella jatketaan luonnollisesti aluesarjaa ja tavoitteena on sijoituksen parantaminen, johon on hyvät mahdollisuudet – onhan sarjasta vielä puolet pelaamatta. Lisäksi on parasta aikaa harkinnassa osallistumiset Puffet Cupiin Espoossa huhtikuun lopussa sekä Tallink Floorball -turnaukseen Tallinnassa toukokuun puolessa välissä.
Kehittämiskohteiksi keväälle mainitsee valmennusjohto seuraavat asiat:
- Henkilökohtaiset pelitaidot. Joukkueen pallollinen pelaaminen kehittyy näin samalla.
- Hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen. Tavoitteena päästä ottelun aikana useammin ”ykkösluokan” maalipaikoille.
- Pelaajien loikkaus mukavuusalueelta pois harjoituksissa.
Sudet C-tyttöjen joukkue, neljätoista iloista ja reipasta tyttöä opettelemassa lajin saloja, on ensimmäistä vuotta mukana sarjatoiminnassa ja näin ollen joukkueen taival on vielä aivan alkutekijöissään.
Sarjapelien osalta vastustajat ovat olleet pääosin kokeneempia kuin Sudet C-tyttöjen urheat pelaajat. Se ei ole kuitenkaan vienyt joukkueen pelihuumoria ja estänyt pelaajia jättämästä kaikkeansa kentälle peleissä. On myös syytä huomioida, että joukkueen tytöistä puolet on vasta D-junioreita iältään. Joten tasoitusta annetaan vastustajille siltäkin osin, koska lajitaidot karttuvat matkan varrella.
Tämän syyskauden teemana joukkueella on ollut harjoittelun opetteleminen eli se miksi kokoonnumme pari kertaa viikossa harjoittelemaan ja mitä oikeanlainen harjoittelu on ja mihin se johtaa. Tämän opiskelun seurauksena yksittäiset pelaajat ja koko joukkue on kehittynyt kauden aikana huimasti. Viime turnauksessa joukkue otti jo ensimmäisen voittonsa ja toinenkin oli lähellä pelin käännyttyä kuitenkin lopulta niukasti maalin tappioksi.
Ryhmäytyminen ja sitä kautta voimakkaamman joukkuehengen synnyttäminen ovat kevään teemoja.
Joukkue aloitti harjoittelun Erno Kujalan ja Sami Mäkisen johdolla elokuun alussa kesätauon jälkeen. Juho Mikkola jatkoi myös valmennusryhmässä, minkä omalta pelaamiselta ja töiltään ehti. Lähtökohdat kauteen olivat valmennuksellisesti hyvät ja odotukset korkealla.
Harjoitusryhmän (D03 Punainen) koko on 24+3 pelaajaa. Joukkueeseen oli tullut muutama uusi poika viime kauden jälkeen. Joukkue harjoittelee yhtenä ryhmänä 3-4 kertaa viikossa. Liiton sarjaa ryhmä pelaa kahdella joukkueella (punainen ja musta). Joukkueiden kokoonpano vaihtelee hieman terveys- ja muiden tilanteiden mukaisesti.
Tavoite on ylläpitää ympäristöä, jossa pojilla on hauskaa ja turvallista harrastaa salibandya. Urheilullisena tavoitteena on, että jokainen poika kehittyy sekä joukkuepelaajana että yksilönä. Tätä kautta myös joukkue tulee kehittymään.
Punaisen joukkueen tavoitteena on haastaa Kaakkois- ja Itä-Suomen alueen kärkijoukkueita ja lunastaa oma paikkansa yhtenä alueensa kärkijoukkueena. Mustan joukkueen tavoitteena on vakiinnuttaa paikka alueen ylemmälle keskitasolle ja kehittää omaa pelaamistaan kauden aikana.
Pelillinen menestys oli alkusarjassa erinomaista. Punainen joukkue sijoittui alueensa SSBL alkusarjassa ykkössijalle. Musta joukkue sijoittui alkusarjassa viidenneksi.
Tavoitteena jatkosarjojen suhteen on pelata ehjä loppukausi. Tämä tarkoittaa edelleen paranevia pelillisiä esityksiä. Jatkuvaa parantamista tarvitaan vastuksen jatkosarjoissa koventuessa. Samalla mitataan henkistä puolta. Jotta ollaan tulevaisuudessa valmiita entistä kovempiin haasteisiin pitää ”pään kestää” eikä leuka saa tipahtaa parin maalin tappioasemassa. Punaisten osalta jatkosarjassa on menty ylös ja alas. Suoritustaso on vaihdellut ja usein se turnauspäivän ”toinen peli” on ollut vaikea. Samoin on huomattu fysiikkaominaisuuksien merkitys, joskus varsin ”raadollisestikin”. Juoksuvoimaa tarvitaan lisää. Loppukauden tavoitteena on ehdottomasti tasaisempi suorittaminen. Hyvän ja huonon päivän ero ei saa olla suuri.
Musta joukkue johtaa omaa alemman jatkosarjan lohkoaan. Sitoutuminen yhteiseen tekemiseen on ollut hienoa. Mustien tavoitteena on ehdottomasti jatkosarjan ykkössija ja Haastajafinaalipaikka keväälle.
Vahvuudet:
1. Sitoutuminen joukkueen pelisuunnitelmaan – parhaimmillaan
2. Sitoutuminen harjoitteluun – suurimmalla osalla ryhmää
3. Yksilöiden kehityssuunta
Kehityskohdat:
1. Sitoutuminen joukkueen pelisuunnitelmaan – pahimmillaan
2. (Satunnaisesti?) asenne ja terävyys harjoitus- ja pelitapahtumissa
3. Äijäily ja häröily
Joukkueen kausi alkoi elokuussa. Pienien käynnistys vaikeuksien jälkeen saatiin valittua joukkueen vastuu henkilöt. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Henri Turunen ja apuvalmentajana Leevi Piipponen. Joukkueen johtajana toimii Sami Vanhatalo ja sihteerinä / rahastonhoitajana Minna Mynttinen. Huoltajana toimii Jari Laakso. Joukkueen toiminta saatiin haparoivan alun jälkeen melko nopeasti hyvälle tasolle, kiitos aktiivisten vanhempien ja valmentajien. Kiitos myös joukkueen sponsoreille, jotka ovat osaltaan tukeneet joukkueen toimintaa. Joukkueessa on tällä hetkellä 19 pelaajaa, joista osa on aloittanut joukkueessa tämän syksyn aikana. Pelaamme D2 sarjassa salibandyliiton järjestämässä Kaakkois-Suomen aluesarjassa.
Joukkue harjoittelee 3 kertaa viikossa, jonka lisäksi on ollut harjoituspelejä ja sarjaotteluita. Aktiivisuus harjoituksissa ja peleissä on ollut hyvä. Harjoituspeleissä vastassa ovat olleet mm. Susien D03 musta, Susien E05, Susien D03/D04 harraste sekä Susien B tytöt.
Sarjasijoituksen suhteen emme ole asettaneet sen suurempia tavoitteita. Tavoitteena on enemminkin ollut kehittyä joukkueena sekä parantaa henkilökohtaista taitotasoa. Syyskauden aikana olemmekin menneet pelillisesti reilusti eteenpäin verrattuna edelliseen kevääseen, kiitos valmentajien ja poikien hyvän yrittämisen. Peleissä olemme pyrkineet haastamaan muut joukkueet reippaalla ja hallitulla peliesityksellä, tosin vaihtelevalla menestyksellä. Harjoituspeleissä menestys on ollut hyvää ja sarjapeleissä taas vähän vaatimattomampaa. Joukkueen tavoitteena pelillisesti onkin syöttöpelin parantaminen, pelirohkeuden kasvattaminen, joukkueen tsemppihengen nostaminen, yksilötason taitojen parantaminen, valmennuksen taktisten ohjeiden sisäistäminen ja noudattaminen. Pitää muistaa, että tärkeää antia joukkuepelaamisessa liikunnan lisäksi on myös oppia toimimaan ryhmässä ja ottamaan huomioon muut pelaajat. Mutta ennen kaikkea pelaamisen ja harjoittelun tulee olla hauskaa, ettei homma mene liian vakavaksi.
Saliharjoituksissa on pyritty harjoittelemaan monipuolisesti lajitaitoa sekä tekemään pelinomaisia tilanteita. Lisäksi on ollut pientä lenkkeilyä / lämmittelyä ennen varsinaisten salivuorojen alkua sekä fysiikkaharjoittelua mm. porrashyppelyä, ketteryys / nopeusharjoitteita. Maalivahdit ovat osallistuneet myös Susien erikseen järjestettäviin maalivahtiharjoituksiin ja täytyy sanoa että maalivahtien henkilökohtainen osaamisen taso on noussut selvästi edelliseen kauteen verrattuna.
Kevät kaudella harjoitukset jatkuvat 3 kertaa viikossa. Niiden lisäksi pyritään pelaamaan harjoitusotteluita aina sopivan tilaisuuden tullen. Sarjapelit jatkuvat tammikuussa. Keväälle on suunnitteilla myös pelireissu johonkin sopivaan turnaukseen. Paikka ja aika vielä tässä vaiheessa avoin.
Vahvuudet:
- Sitoutuminen joukkueen tapahtumiin ja hyvä osallistumisprosentti harjoituksiin.
- Hyvä taisteluhenki ( parhaina päivänä kun se vaan saadaan esille ).
- Yksilöiden kehitys ja joukkuepalaaminen menossa selkeästi eteenpäin
Kehityskohdat:
- Satunnaiset keskittymisongelmat harjoituksissa
- Asenteen ja taisteluhengen katoaminen peleissä tappiotilanteissa
- Joukkue- ja syöttöpelin parantaminen
E1-poikien syyskausi polkaistiin käyntiin elokuun alussa. Joukkueen vastuuvalmentajana jatkaa Joona Tankka, joka sai uusiksi apuvalmentajikseen Juho Rantalan ja Niko Loikkasen. Joukkueen vanhemmista löytyy tekijät joukkueenjohtoon, rahastonhoitoon ja huoltotehtäviin. Myös turnausjärjestelyt hoituvat kiitettävästi vanhempien aktiivisen roolinoton myötä. Vaikka kesän myötä ”menetimme” pari poikaa muille lajeille, olemme saaneet kauden alettua joukkueeseen seitsemän uutta pelaajaa. Joukkueessa on tällä hetkellä yhteensä 24 poikaa, 21 pelaajaa ja kolme maalivahtia. E1-pojat pelaavat oman ikäluokkansa eli 05-syntyneiden Salibandyliiton järjestämää Kaakkois-Suomen aluesarjaa ja 06-syntyneiden aluesarjaa.
Joukkue harjoittelee kolme kertaa viikossa ja harjoitusaktiivisuus on ollut koko syksyn hyvä. Osa pojista harrastaa luonnollisesti muutakin, ja se näkyy aika-ajoin harjoitusten pelaajamäärässä. Valmennus muistutti heti kauden alussa omaehtoisen treenaamisen suuresta merkityksestä kunkin pojan henkilökohtaiselle kehittymiselle niin lajitaidoissa kuin fyysisellä puolella.
Syksyn aikana sarja- ja harjoituspelejä on kertynyt jo n. 25. Sarjapelien lisäksi joukkue on pelannut arkipäivisin paljon harjoitusotteluita. Harjoituspelien vastuksia ovat olleet mm. Susien D03-musta, D03-valkoinen, F-07 sekä B- ja C-tytöt. Valmennuksen tavoitteena on ollut tarjota kullekin pelaajalle omantasoisia ja mahdollisimman monia pelejä. Samoin toivottiin mahdollisimman tasaisia otteluita, jotka kehittäisivät joukkuetta ja yksilöitä parhaalla mahdollisella tavalla.
Joukkue aloitti syksyn turnaus-kierroksen varsin riemastuttavalla tavalla, kun se kävi kauden aloittaneessa TaiKi-turnauksessa pokkaamassa voittopokaalin Kouvolaan syyskuun lopulla! Tässä erillisturnauksessa Susien E1-pojat pelasivat neljä peliä, joista kolme voittoa ja yksi tasuri. E1-poikien liitonsarjassa ja aluesarjassa joukkue on pelannut vaihtelevasti ja tuloksena onkin ollut voittojen lisäksi muutamia kirveleviä tappioitakin.
Harjoituksissa teemana on ollut syksyn ajan yksilötaito. Painopiste on ollut salibandytermein sanottuna kantissa eli kiertorannelaukauksessa. Moni poika onkin kehittynyt oman laukauksensa tekniikassa ja voimassa kovasti. Taitoratojen lisäksi harjoituksissa on pidetty ajatus ”hiki ja kivaa”. Kilpailuviettiä kehitetään sekä puretaan jokaisessa harjoituksissa tempopelien tai maalintekokisojen muodossa.
Harjoituksissa ei olla juurikaan käytetty vähäistä saliaikaa taktisiin asioihin. Pelipäivinä olemme ottaneet erilaisia teemoja otteluihin, jota kautta opiskeltu erilaisia pelitilannetapahtumia. Keväällä on tarkoitus järjestää muutama leiripäivä viikonloppuna, jolloin paneudutaan mm. erikoistilanteisiin. Siitä oppiminen pikku hiljaa lähtee liikkeelle.
Joukkueen maalivahdit, Toivo, Tatu ja Samu ovat saaneet jatkaa tälläkin kaudella Markun ja Valtterin vetämissä maalivahtitreeneissä omien yksilötaitojen harjoittelua. Syksyn aikana pääpaino on tainnut olla voima- ja nopeusharjoittelussa ja niiden osalta tulostakin on ollut nähtävissä, kiitos ansiokkaan ja hyvällä tavalla vaativan valmennuskaksikon. Maalivahtivalmennus on todella merkittävässä roolissa veskareiden kehittymisen kannalta, koska heidän yksilölliseen ohjaukseen joukkueen yhteisissä treeneissä ei luonnollisesti jää kovinkaan paljon mahdollisuuksia. Joukkueemme arvostaa tätä erityisvalmennusta suuresti ja sen hyödyt näkyvät jo nyt ja varsinkin pitkässä juoksussa koko joukkueen etuna.
Joulukuussa joukkue kutsuttiin ”ylimääräisiin” harjoituksiin Kuusankosken Urheilutalolle, koska viikolla koko joukkueen treenit olivat jääneet vähiin harjoituspelien vuoksi. Valmennus ja vanhemmat halusivat yllättää pojat ja se taisikin onnistua ihan nappiin, kun treenikamat jäivätkin kassiin ja joukkue komennettiin kerrosta alemmas hohtokeilaukseen. Taisi olla ihan pikkuisen kivaa! Syyskausi taputellaan valmiiksi vielä koulujen päättäjäisviikonloppuna Liiton turnauksessa Kuusaalla ja seuraavana päivänä poikien ja vanhempien keskinäisessä pelissä Lyseolla.
Vahvuudet:
- Joukkueen pelaajistossa monipuolisesti erilaisia vahvuuksia.
- Joukkueeseen kasvanut vahvat pallolliset puolustajat, jotka helpottavat hyökkäyspelaamista.
- Valtaosan harjoitusaktiivisuus sekä tekeminen treeneissä. Pelaamisen ilo näkyy harjoituksissa.
- Joukkuehenki. Tämä on kehittynyt paljon viime kaudelta.
Kehityskohdat:
- ”Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta” – sen oivaltaminen, että joukkueena onnistuminen on hienointa
- ”Asenne aina kohdalleen” – tunteet tarttuu eli treenaan ja pelaan aina hyvällä tavalla täysillä
- ”Kun olen salibandy-tapahtumassa, fokus on saba:ssa”
- Omatoiminen harjoittelu. Henkilökohtaisessa taidossa olemme yksilöinä jonkin verran jäljessä Kaakkois-Suomen alueen kärkijoukkueita.
Sudet F07 varsinaiset joukkueharjoitukset aloitettiin elokuun alussa. Tosin innokkaimmat pojat olivat käyneet jo koko heinäkuun pelailemassa kerran viikossa jaetulla vuorolla 08-joukkueen kanssa. Elokuun alusta ollaan treenattu kaksi kertaa viikossa. Lisäksi maalivahdit ovat käyneet aktiiviset maalivahtikoulussa treenaamassa. Osa pelaajista on taitokoulussa ja innokkaimmat käyvät vielä maalivahtikoulussa laukojina.
Kauden alussa joukkueen suhteen oltiin taas samassa tilanteessa kuin aikaisemmin. Kenttäpelaajia oli liikaa yhteen pelaavan joukkueeseen ja liian vähän kahteen. Ratkaisuna ongelmaan päätettiin pelaajamäärää kasvattaa järjestämällä ns. kaveritreenejä ja levittämällä sanaa mm. kouluille. Yksi valmentajistamme rekrytoi myös salibandykoulusta poikia mukaan harjoituksiin. Uusien poikien sijoittuminen tämänkin ikäisten joukkueeseen on haasteellista moninaisista syistä johtuen. Valmennuksen periaatteen ”Tämän pitää olla pojille kivaa ja kasvattavaa” mukaisesti ketään ei ole väkisin joukkueessa yritetty pitää, mutta kaikille halukkaille pyritään rakentamaan mahdollisuus harrastaa ja kehittyä joukkueen mukana. Joukkueen vahvuutena on mahtava yhteishenki. Yhdessä pojat voittavat ja häviävät, vaikka joukkue pelaakin punaisen ja mustana ryhmänä Päijät-Hämeen lähiliigassa. Tämä jako kahteen ryhmään ja niiden ilmoittaminen lähiliigaan perustuu valmennuksen ajatukseen: ”Pelaaminen on mukavampaa ja kehittävämpää, kuin penkillä istuminen.
Valmennuksellisesti tilanne on joukkueella hyvä. Joukkueella on neljän aktiivin eri tyyppisen persoonan valmentajaryhmä. Se mahdollistaa joukkueen jakamisen useisiin pienryhmiin harjoituksien niin vaatiessa. Poikia voidaan myös paremmin kohdata yksilöinä tämän ansiosta ja rakentaa jokaiselle sopivaa tapaa kehittyä paremmaksi pelaajaksi ja ihmiseksi. Tässä kohtaan tullaan jo selkeästi parantuneeseen, mutta yhä kehitystä vaativaan kohtaan eli ilmoittautumiseen tapahtumiin. Monet harjoituksethan suunnitellaan tietyille pelaajamäärille. Jos pelaajia on vähemmän tai enemmän, niin harjoitus ei onnistu. Kokoonpanojen suhteen ilmoittautuminen on vähintään yhtä tärkeää, jotta valmennus voi suunnitella jokaiselle pelaajalle optimaalisen pelipaikan ja kuormituksen. Treeneissä on isona johtolankana ollut pelillinen kehittyminen perustahkoamisen lisäksi. Harjoituksissa on nostettu esille jo pelitaktillisia yksityiskohtia, pallonhallintaa ja tiettyjä yksittäisiä teemoja, joissa valmennus on nähnyt pelaajien kehittämismahdollisuuksia huomioiden pelaajien iän ja taitotason.
Päijät-Hämeen Lähiliigassa on nyt takana 3/6 turnausta ja molemmat joukkueet ovat joutuneet tunnustamaan Sysmän BB-88n kertaalleen paremmaksi. Muut viisi ottelua/joukkue on päättyneet Susien voittoihin. Harjoitusotteluita on pelattu yleensä noin kaksi kertaa kuukaudessa hyvällä menetyksellä.
Tätä kirjoittaessa on Susien avoimien ovien harjoitusviikko ja luultavasti sieltä tulee taas muutama pelaaja lisää joukkueen vahvuuteen.
Ennen joulua pelataan vielä perinteinen vanhemmat vastaan pojat treenipeli. Valmennuksen ennustus on: ”Menee vielä muutama vuosi siihen, että pojat alkavat olla liian ylivoimaisia vanhemmille.
Harjoitukset alkavat joululoman jälkeen heti maanantaina 2.1.2017. Lähiliigan ensimmäinen kevätpuolen turnaus on tammikuussa Orimattilan Nikke-Areenalla. Turnauksen isäntänä toimii PHSB Nastola.
F-07 pojat järjestävät kutsuturnauksen sunnuntaina 19.2.2017 Lyseon liikuntasalissa ja lähiliigan Kouvolan turnaus on 19.3.2017 Kuusankosken Urheilutalolla. Joukkue toivoo runsaslukuista kannustusjoukkoa kannattamaan omia voittoon ja tietysti myös käyttämään kanttiinin palveluja turnauspäivinä.
Edellistä kautta jatkettiin vielä kesä- ja heinäkuussa yhteisharjoituksilla F07-joukkueen kanssa kerran viikossa. Uusi kausi aloitettiin heti elokuun alusta omilla harjoituksilla kahdesti viikossa. Joukkueen vastuuvalmentajana jatkoi Vesa Viljakainen ja apuvalmentajana Tommi Ääri. Valmennukseen saatiin vielä lisävahvistusta, kun Joakim Sorvo aloitti kauden alussa toisena apuvalmentaja. Kaudella 2016-2017 joukkueessa aloitti myös paljon uusia innokkaita pelaajia. Monella heistä oli kokemusta joko salibandykerhosta tai pihapeleistä. Lisäksi yksi ”vanhoista” pelaajistamme siirtyi F07-joukkueeseen. Tällä hetkellä joukkueessa on 15 pelaajaa, kaksi maalivahtia, kolme valmentajaa sekä joukkueenjohtaja. Pelaajien vanhemmat ovat myös osallistuneet aktiivisesti joukkueen toimintaan ja joukkuehenki on erittäin hyvä.
Joukkueella on ollut harjoituksia kaksi kertaa viikossa ja maalivahdeilla näiden lisäksi vielä omat maalivahtiharjoitukset viikonloppuisin. Joukkueen harjoitusaktiivisuus on ollut koko syksyn erinomaista ja harjoituskäyntiprosentti korkea. Sarjapelien lisäksi joukkue on pelannut muutamia harjoitusotteluita, joissa vastustajana on ollut Susien F07-joukkue. Harjoittelussa on keskitytty pääsääntöisesti perusasioihin: syöttämiseen, puolustamiseen, hyökkäämiseen sekä pelinomaisiin harjoitteisiin. Kaikilla osa-aluilla on tapahtunut huikeasti kehittymistä, etenkin peliäly ja pelin rakentaminen on kehittynyt isoin harppauksin.
Tällä kaudella joukkue osallistui ensimmäistä kertaa salibandyliiton Kaakkois-Suomen PF2-41 -sarjaan. Sarjassa pelaa tällä hetkellä viisi joukkuetta: Pyhtään Yritys, SBS Hamina, Sudet, JPS-75 ja Mäntyharjun Virkistys. Syyskaudella on pelattu kolme turnausta: Myllykoskella, Pyhtäällä sekä Susien kotiturnaus joulukuussa Kuusankosken Urheilutalolla. Jokaisessa turnauksessa joukkueella on ollut yhteensä 2 tai 3 peliä. Joukkueen syyskauden pelit ovat sujuneet hyvin ja voittoja on kertynyt kolme sekä yksi tasapeli. Lisäksi on kärsitty muutamia kirveleviä tappioita tasaisten pelitapahtumien jälkeen. Sarjapeleihin ei ole asetettu varsinaisesti tulostavoitteita. Pelaamme tietenkin aina voitosta, mutta päätavoitteenamme on ennemminkin ollut joukkuepelaaminen, kokemusten ja onnistumisten saaminen sekä omien vahvuualueiden löytäminen.
Keväällä joukkue jatkaa samoilla harjoitusmäärillä kuin syksyllä. Lisäksi joukkueella on suunnitellut salibandyliiton turnaukset ja harjoituspelejä mahdollisuuksien mukaan. Kevätkauden tavoitteina on saada joukkue harjoittelemaan ja pelaamaan tiiviinä ryhmänä/joukkueena. Lajitaitojen ja -tiedon lisäksi tavoitteena on kehittää pelaajien liikunnallisia taitoja.
Joukkueen kolme vahvuutta ja kehityskohdetta:
Vahvuudet:
- Innostus lajiin 2. Sitoutuminen 3. Joukkuehenki
Kehityskohteet:
- Keskittyminen harjoitteisiin 2. Liikkuvuus ja ketteryys 3. Pelitilanteet
.
Sudet G9-10 aloitti kauden 2016-2017 syyskuun alussa. Joukkueen vastuuvalmentajana on Jani Innanen. Hänen apunaan toimivat apuvalmentajina Ari Kärkkäinen, Vesa Lindholm ja Tuomas Weckström. Joukkueeseen on liittynyt syksyn aikana muutamia uusia poikia ja nyt joukkueen vahvuus on 19 pelaajaa.
Joukkue treenaa kahdesti viikossa (torstaisin ja perjantaisin) Sarkolan kuplassa. Treeneissä keskitytään paljolti ihan salibandyn perusasioihin eli hiotaan pelaajien henkilökohtaista tekniikkaa, harjoitellaan syöttöjä ja laukauksia. Lisäksi pelataan paljon erilaisia pelejä.
Joukkue ei osallistu mihinkään viralliseen liiton sarjaan, mutta pelaamme kerran kuukaudessa jossain päin Kaakkois-Suomea harjoitusturnauksen. Turnauksista pojat saavat kokemusta peräkkäisistä kovista peleistä vieraita joukkueita vastaan muuallakin kuin tutuissa kotiympyröissä.
Joukkue järjesti 3.12.2016 Kuusankosken urheilutalolla neljän joukkueen turnauksen. Susien vieraaksi saapuivat PHSB, LASB ja SB Heinola. Sudet G9-10 oli jaettu turnaukseen kolmeksi ryhmäksi eli mustiin, punaisiin ja valkoisiin. Jokaiselle ryhmälle tuli 4 peliä, joista kaikki ryhmät onnistuivat saamaan kaksi voittoa. Turnaus onnistui kaikella tapaa mainiosti, vaikka olimme järjestäjinä ensikertalaisia. Onnistumisesta iso kiitos kuuluu pelaajien vanhemmille. Ilman heidän panostaan turnauksen järjestäminen olisi ollut mahdotonta.
Joukkueen toiminta jatkuu kevätkaudella syyskauden tapaan harjoitellen kahdesti viikossa ja osallistuen harjoitusturnauksiin ainakin kerran kuussa. Kausi päätetään viime vuoden tapaan toukokuussa Särkkä Cuppiin.