Mansikka-aholla nähtiin sunnuntai-iltana todella jännittävä salibandynäytelmä, kun Susien hampaisiin asteli hämeenkoskelainen Kosken Dynamo. Sudet pyrkivät kaikin keinoin nousemaan tappioasemasta rinnalle, mutta lopulta Dynamo niittasi viimeisen naulan arkkuun iskemällä loppulukemat 4-7 (2-5, 3-6, 4-7) tyhjään maaliin.

Kosken Dynamo sai otteluun erittäin sähäkän startin, kun jo parin minuutin pelaamisen jälkeen pallo löytyi ensimmäisen kerran Susien verkosta. Vaikka ottelu olikin ensimmäisestä erästä pelillisesti hyvin tasaista, käytti Dynamo varsinkin ensimmäisessä erässä maalipaikkansa todella tehokkaasti hyväkseen. Susien valmentaja Tero Laurila joutuikin vaihtamaan maalivahtia jo kahdentoista peliminuutin jälkeen, kun taululla loisti murheelliset 0-4–lukemat. Pelin aloittanut Valtteri Raivio teki tilaa kotidebyytin tehneelle Joona Tankalle.

Harmittaa nuo meidän mustat hetket, mitä tuntuu nyt tulevan jokaisen ottelun. Ja ennen kaikkea se, että niistä heikoista hetkistä vastustaja rankaisee myös todella kovalla kädellä, Laurila harmitteli ottelun alkua.

Maalivahdin vaihdon jälkeen Sudet heräsi pelaamaan ja saikin heti seuraavassa vaihdossa kirivaihteen silmään. Sudet kavensi hienolla osumalla, kun Miika Heinolan epäonnistunut veto lipui suoraan takatolpalla päivystäneelle Tatu Laineelle, joka niittasi pallon tyhjään verkkoon.

Eikä aikaakaan, kun Dynamo-veskari Arto Mäkinen sai kaivaa jälleen pallon selkänsä takaa. Pienen pyörityksen jälkeen Petri Pöntinen pelasi pallon puolustaja Teemu Pienmunteelle, jonka veto upposi vastustajan kautta kimmonneena verkon perukoille.

Peliin lähdettiin aktiivisella karvaamisella päätylaudasta ja sitä pyrittiin pelaamaan läpi pelin, Laurila kommentoi ja jatkoi:

Ensimmäisessä erässä paineistaminen oli näennäistä ja vastustaja pääsi helpolla purkamaan sen, mutta se ei kuitenkaan tuottanut juurikaan vaarallisia tilanteita omaan päähän.

Kosken Dynamo iski vielä aivan ensimmäisen erän lopulla viidennen maalin, kun Ilkka Heikkinen pääsi syöttämään poikkikentän syötön Jere Karjalaiselle, joka tinttasi pallon häkkiin. Ensimmäisen kerran antautunut maalivahti Tankka harmitteli hieman tilannetta jälkikäteen:

Sain jo puoliksi käden vedon eteen, mutta se ei harmittavasti riittänyt. Sekunnin murto-osan nopeampi liike ja olisin sen saanut, mutta ei näille enää mahda mitään, Tankka kertasi.

Kahden erän hurja taistelu ei konkretisoitunut

Sudet lähti toiseen erään siis 2-5–tappioasemasta ja joutui vielä taipumaan kerran, kun Dynamo iski Laineen viiden minuutin jäähyn aikana kertaalleen. Maalin jälkeen kotijoukkue taisteli alivoimalla urhoollisesti ja saikin tapettua lopun jäähyn ilman takaiskuja.

Alivoiman jälkeen ottelun hallinta siirtyi punapaitaiselle kotijoukkueelle. Sudet piti enemmän palloa ja haki maalipaikkoja vimmatusti, mutta sihti ei ollut kohdallaan. Kotijoukkueelle myös tarjottiin kavennuspaikkaa ylivoimalla, mutta lopulta ylivoimapeli oli tehotonta ja maalipaikat jäivät heikoiksi.

Dynamolla oli myös toisessa erässä muutama hyvä maalipaikka, mutta hyvää peliä pelannut Tankka nollasi niistä jokaisen ja piti näin ollen maalinsa koskemattomana.

Aivan toisen erän lopussa kotijoukkue sai vihdoin kavennusosuman, kun nuorisokenttä Kukkola – Kukkola – Pöntinen taiteili kauniin osuman. Aku Kukkola sai kunnian nautiskella Pöntisen syötöstä pallon tyhjänä ammottavaan maaliin.

Kolmas erä jatkui siitä mihin edellinen jäi, niin Susien hallinnan, mutta samalla myös tehottomuuden osalta. Sudet kyllä hallitsi palloa, mutta aivan parhaimpiin maalintekosektoreihin Dynamo ei kotijoukkuetta päästänyt. Tätä harmitteli myös valmentaja Laurila.

Kaksi viimeistä erää kentän paineistaminen onnistui jo huomattavasti paremmin, mutta silti jäi riistoista syntyvät käännöt ja maalipaikat meidän osalta vähiin.

Sudet kavensi vielä pelin kahteen maaliin, kun Heinola viimeisteli päätylaudasta maalin eteen kimmonneen pallon ohi Dynamo-maalivahti Mäkisen.

Tämä jäi myös kotijoukkueen ottelun viimeiseksi maaliksi, vaikka se pääsi kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla sekä ottelun lopussa ilman maalivahtia. Dynamon Tommi Konttinen lopettikin Susien pyristelyn purjehtimalla koko kentän läpi ja tyrkkäämällä pallon tyhjään maaliin.

Ottelun parhaana Susi-pelaajana palkittiin Joona Tankka, joka piti ajoittain joukkuetta pystyssä torjunnoillaan. Kahden ja puolen erän aikana mies kirjautti itselleen 27 torjuntaa, joten torjuntaprosentiksi muodostui hurja 93,1. Kotijoukkueen muita näkyviä pelaajia oli Miika Heinola (1+1) ja Petri Pöntinen (0+2).

 

Sudet siirtyy ansaitulle joulutauolle runkosarjan sijalta 6., joten kaikki on vielä auki kevään peleihin. Seuraavan kerran näet punapaidat Mansikka-aholla 22.1, kun Susien hampaissa on SB Heinola. Tervetuloa!

Kouvolan Sudet toivottaa samalla rauhallista ja antoisaa Joulua sekä iloista Uutta Vuotta 2017!