Sudet jalkapallo ja salibandy tarjoavat tänä vuonna ennakkojoululahjan kouvolalaisille nuorille ja perheille kaikille avoimien treenien muodossa viikolla 50. Tempauksen idea on saada nuoret pelikonsolien äärestä liikunnalliseen harrastukseen tai kokeilemaan uutta lajia jo liikkuvien keskuudessa.

Maanantai-iltana Sarkolan kuplahalliin Sudet F07 salibandyjoukkueen harkkoihin oli tullut kokeilemaan lajia neljä poikaa. Kaikki pojista oli tutustunut lajiin koulussa pelailemalla sählyä. Yksi heistä oli 9-vuotias Olli Soini. Olli on jo mukana Susilaumassa liikkumassa. Hän pelaa futista nollakuutosten joukkueessa. Olli kertoi kuulleensa mahdollisuudesta kokeilla säbäharkkoja ja innostui heti ajatuksesta. Säbä on Ollille tuttu koulusta ja hän kertoo katsoneensa mm. MM-kisoja telkusta.

Harkkojen jälkeen Olli sanoi silmät loistaen säbän ”maistuneen hyvältä”. Hauskinta asiaa harkoista hän ei osannut heti nimetä, koska kaikki oli hauskaa. Hetken mietittyä hän sanoi lopun pelaamisen olleen kuitenkin se ykkösjuttu näissä harkoissa. Ikävintä asiaa ei tarvinnut niin kauan miettiä. Se oli ”viivojen juoksu”, vaikka sekin kuulemma häviää kymmenen nolla ”tikas-harkoille”.

Kysymys ”Haluatko jatkaa harrastusta?” sai Ollin silmät välkkymään ja vastaus: ”Haluaisin!”, joka tuli empimättä hetkeäkään, kertoo Ollin sydämen sykkivän nyt myös reikäpallolle.