Aluesarjan turnaus Joutseno 10.12.2016

 

Susien C1-pojat jatkoivat aluesarjaa matkustamalla turnaukseen Joutsenoon, jossa vastassa olivat tällä kertaa Pontuksen Nouseva Voima Lappeenrannasta sekä Väätälänmäen Peltopalloilijat Sulkavalta.

Susilauma oli liikkeellä seuraavalla kokoonpanolla:

18 Samuli Käki (MV), 4 Tatu Nevalainen, 6 Taneli Nikkanen, 7 Matias Lagerström, 11 Juuso Outinen, 13 Joni Loikkanen, 21 Eino Virtanen, 22 Niklas Heino, 51 Jimi Ikonen, 64 Roope Timonen, 71 Samuli Sopanen, 89 Valtteri Penttilä, 90 Juho Laaksonen ja 91 Joni Kaisto (C).

 

Pontuksen Nouseva Voima – Sudet 5-3 (1-0, 1-2, 3-1)

 

Päivän avausottelu PoNoVo:a vastaan sujui valitettavan tutuissa merkeissä. Vastustajan avausmaali lipsahti harmittavasti sisään jo hieman yli kolmen minuutin pelin jälkeen. Muutenkin vastustaja hallitsi avauserää pallollisesti eikä Sudet päässyt juurikaan hyökkäämään.  Tiukka puolustuspään taistelu ja Samulin hyvät torjunnat pitivät kuitenkin lukemat siedettävinä.

Toisessa erässä sai Sudetkin jo hyökkäyspelaamista ajoittain käyntiin. Juuso Outinen tasoittikin tilanteeksi 1-1 vastustajan puolustajan suosiollisella avustuksella. Hieman ennen erän loppua pääsi PoNoVo kuitenkin rankaisemaan henkilökohtaisesta virheestä tilanteeksi 2-1. Mutta vielä aivan erän loppusekunneilla yllätti Joni Loikkasen kaukoveto PoNoVo:n maalivahdin ja erätauolle lähdettiin tasatilanteesta.

Kolmannen erän alussa vastustaja karkasi maalin johtoon mutta Juuso Outinen maalasi tilanteen jälleen tasoihin. Tilanteesta vielä jäähy vastustajan maalivahdille, joten tässä vaiheessa näytti siltä, että voitosta kamppaillaan tosissaan. PoNoVo meni kuitenkin tasavajaalla pelattaessa maalin edestä viimeistellyllä maalilla 4-3 johtoon eikä enää johtoasemasta luopunut. Loppulukemiksi vielä 5-3 ja Susien pelit jatkuvat harmittavan mollivoittoisissa tunnelmissa. Totuuden nimissä on sanottava, että vastustaja ansaitsi voittonsa mutta olisi se ollut Susienkin otettavissa, mikäli joukkue vaan pääsisi edes lähelle parasta potentiaaliaan.

Sudet-Väätälänmäen Peltopalloilijat 10-6 (1-1, 4-3, 5-2)

 

Sudet tuli ensimmäiseen erään latautuneena ja peli pyöri pääosin Väpepan päädyssä. Vastustaja pääsi kuitenkin johtoon päättämällä tehokkaasti yhden harvoista hyökkäyksistään. Useista maalipaikoista huolimatta erän ainokaiseksi susimaaliksi jäi Joni Loikkasen soolomaali.

Toisessa erässä Susien henkistä kanttia koeteltiin toden teolla. Ilman terävimpiä syömähampaitaan reissussa ollut vastustaja rankaisi harvoista hyökkäyksistään hämmästyttävällä tehokkuudella ja rakenteli 4-1 johdon alle kuuteen minuuttiin. Muutoin erä sujui enimmäkseen Susien hallitessa ja pitäessä palloa vastustajan päädyssä. Hallinta tuotti lopulta myös tulosta ja Sudet karkasi erän lopussa johtoasemaan. Maalintekijöinä erässä kunnostautuivat Joni Loikkanen kahdesti sekä Matias Lagerström ja Taneli Nikkanen kertaalleen.

Kolmanteen erään lähdettiin siis Susien yhden maalin johdossa. Joni Loikkanen, Samuli Sopanen, Joni Kaisto sekä Eino Virtanen saivat tehtyä maalin mieheen ja Sudet karkasi jo turvallisen tuntuiseen 9-5 johtoon. Mutta vielä kavensi Väpepa lukemiksi 9-6 ja pääsi lisäksi hätyyttelemään Samulin vartioimaa maalia muutamaan otteeseen. Sudet hallitsi kuitenkin edelleen kenttätapahtumia ja sekunti ennen loppua kaunisteli Joni Loikkanen vielä lukemiksi 10-6 komealla kaukovedolla. Näin siis kauden avauspisteet matkaavat Susien matkassa kohti Kouvolaa. Riemastuttava ja varmasti itseluottamusta nostattava voitto antaa uskoa tulevaan!

 

”PERIKSIANTAMATTOMUUS PELILLE JA KUNNIOITUS LAJILLE” – TSEMPPIÄ SUDET

Teksti ja kuva: Marko Kaisto