Kotiturnaus Lyseolla päättyi nätteihin lukemiin. Alla raportit molemmista peleistä!

Sudet- PHSB Nastola 4-3 (3-0, 1-2, 0-1)

Valmennus painotti ennen pelin alkua nopeaa ja huolellista pallon liikuttelua, huomioiden pallonmenetyksistä seuranneiden vastahyökkäysten välttäminen, sekä paineen antamista vastustajalle.img_9004 img_9005img_9040

Erä 1

Peli alkoi hermostuneesti ja etenkin karvauspeli takkusi alussa. Sudet kuitenkin iskivät Veetin toimesta avausmaalin jo kahden minuutin pelin jälkeen hienon nousun päätteeksi. Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena vääntönä, kunnes Nastolan joutui alivoimaiseksi ja Sudet rokottivat vapaalyönnistä lähteneellä hienolla kuviolla jälleen Veetin toimesta ja numerot 2-0! Vain minuutti tästä Nastola kuitenkin kavensi ja peliä jatkettiin tasaisissa merkeissä. Susien peli vaikutti koko erän ajan hiukan uneliaalta ja keskittyminen ei välttämättä ollut aina itse pelissä. Samu K:n hienot torjunnat pitivät kuitenkin Sudet johtoasemassa ja Oskari lisäsi vielä johdon kolmeen yhteen onnekkaalla alivoimamaalilla.

Erä 2

Toinen erä oli tasaista alusta loppuun, molemmat joukkueet iskivät pallon kertaalleen häkkiin, joten Susien johto pysyi kahdessa maalissa. Tietynlainen taisteluhalukkuuden puuttuminen heijastui Susien pelistä ja sen huomasi mm. Hyökkääjien laiskahkosta puolustusasenteesta, vetojen blokkauksien puutteesta ja syöttöpelin hitaudesta. Poikkeuksiakin löytyi, mutta yleisilme jäi Susilta hiukan vaisuksi. Kolmanteen erään päästiin kuitenkin numeroista 4-2.

Erä 3

Kolmas erä olikin Susille sitten vaikea. Syöttöpeli takkusi alusta lähtien mikä avasi peliä vastahyökkäysten kautta Nastolan pojille ja lumipalloefektin tavoin peli alkoi valumaan vastustajan käsiin. Susien onneksi maalivahti oli tänään hereillä ja lukuisilla huipputorjunnoilla piti Sudet johtoasemassa. Nastola painosti ja pyöritti etenkin erän lopussa peliä ja ansaittu kavennus nähtiinkin ajassa 39.18. Sudet kuitenkin kestivät ja lopulta tärkein, eli voitto, jäi pojille numeroin 4-3.

dsc_2492dsc_2463

Jäppärä-Sudet 2-8 (0-3, 0-4, 2-1)

Teemaksi päivän toiseen otteluun nostettiin kaksi asiaa ylitse muiden: ASENNE JA AKTIIVISUUS. Yritettiin nostaa oman tekemisen tasoa ja keskittymistä oikeisiin asioihin, koska ensimmäisessä ottelussa havaittiin hieman parannettavaa nimenomaisissa asioissa.

Erä 1

Sudet aloittikin ottelun räväkästi ja jo ensimmäisen minuutin aikana nähtiin avausmaali kamppailuun, kun Sudet siirtyivät 1-0 johtoon!
Susien vahva ilme säilyi maalin jälkeen ja tilanteita syntyi solkenaan. Jäppärän onneksi ja Susien epäonneksi laukaukset suuntautuivat kuitenkin järjestään ohi, jopa tyhjästä maalista.
Susien peli oli kuitenkin teeman mukaisesti aktiivista ja asenne näytti olevan kaikilla kohdallaan, erän aikana nähtiin paljon hyviä syöttöjä ja paikanhakuja. Vastustaja oli ensimmäisen erän täysin maalivahtinsa hyvien torjuntojen varassa ja muutamat siunaantuneet paikat olivat lähinnä kaukovetoja taikka harhasyötöistä tulleita jälkitilanteita.
Susien kova painostus toi palkinnoksi vielä 2 komeaa maalia, joista toinen vain minuutti ennen erätaukoa. Ensimmäisessä erässä nähtiin siis hyvää taistelua ja etenkin asennetta myös puolustamisessa.

Erä 2

Toiseen erään lähdettiin samoilla aseilla, eli aktiivinen pelitapa koko kentän alueella ja kaksinkamppailut on voitettava.
Sudet siirtyikin 4-0 johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen. Susien aktiivinen pelitapa jatkui jmyös toisessa erässä, eikä jäppärä oikein päässyt peliin mukaan missään vaiheessa.
Sudet siirtyivätkin kahdella nopealla maalilla jo 6-0 karkumatkalle, kun erää oli pelattu vasta vajaa kuusi minuuttia. Vastustajalle tuli erässä yksi loistava maalipaikka, kun tuomari määräsi vaparin läheltä, mutta muuri on hyvin sijoittunut ja Tatu nappasi vedon varmasti. Sudet jatkoivat painostusta, syöttöpaikkoja haettiin hyvin ja karvauspeli oli aggressiivista. Pakit liikkuivat paljon ja nousivat tukemaan hyökkäyksiä hienosti. Sudet iskivät vielä nollakulmasta erän loppuun numeroiksi 7-0
Jäppärä oli koko erän ajan selvästi jäljessä pelinopeudessa ja pallonhallinnassa, eikä päässyt samalle tasolle Susien aktiivisen liikkumisen kanssa.

Erä 3

Sudet jatkoivat kolmanteen erään samoilla eväillä kuin kahteen aiempaankin, mutta numeroiden takia alivoimaisena neljällä viittä vastaan.

Reilun kahden minuutin pelin jälkeen Jäppärä teki avausmaalin reboundista, Susien puolustuksen nukahtamisen seurauksena. Loppupeli painettiinkin melko tasaisissa merkeissä, Susien pelatessa neljällä ja Jäppärän viidellä pelaajalla. Vastustaja muutti myös pelitapaansa kolmanteen erään ja alkoi puolustamaan kolmella pelaajalla. Pakit pysyivät koko erän todella alhaalla sentterin kanssa ja lähinnä laiturit hyökkäilivät pallon saatuaan. Pelin tiivistämisen jälkeen Susille ei paikkoja samaan tahtiin enää syntynyt ja numerot pysyivät muuttumattomina.
Ajassa 4.30 Sudet ottivat kuitenkin jäähyn ja peliä jatkettiin 5-3 tilanteella. Jäppärä iskikin yv-maalin ajassa 4.45 ja tilanne siis 7-2. Peli jatkui tasaisena vääntönä Susien jatkaessa 4:llä viittä vastaan. Loppua kohden väsymys alkoi molempia painaa, eikä keskittyminen aina ollut enää parasta mahdollista. Sudet kuitenkin puristivat vielä viimeisetkin voimanrippeet puserosta irti ja pamauttivat minuutti ennen ottelun päättymistä vielä yhden maalin ja voitto jäi kotiin numeroin 8-2!

dsc_2456dsc_2500

Päivän pistemiehet olivat: Veeti 5+0, Samu H. 2+1, Lauri 1+2, Niklas 2+0, Oskari 2+0, Verneri 0+2, Samuli 0+1, Väinö 0+1, Juho 0+1.

Tänään jatketaankin kovalla voitontahdolla pelejä Lappeenrannassa!