Alkusyksyn pelkästään pelailleet harrasteryhmän pojat pääsivät ensimmäistä kertaa tositoimiin harjoitusmatsissa D03-valkoisien kanssa torstai-iltana kuplassa. Tunnelma oli heti ihan eri tavalla sähköinen, kun omilla pelailuvuoroilla. Harraste antoi jo ennen ottelua hiukan tasoitusta vastustajalle lähtiessään kapealla materiaalilla eli kolmella hyökkäyskentällisellä ja kahdella pakilla peliin.

Peli alkoi kiihkeänä tasaisena vääntöä ja harrastepojat näyttivät, etteivät olleet tulleen nöyrinä anteeksipyytelemään olemassaoloaan. Harraste jopa hiukan painosti peliä aika ajoin ja Miska poimi harrasteen maalissa hyviä koppeja Deen kudeista. Joukkoon sopi muutama ilmiömäinen haamutorjuntakin. Harraste oli ekana lähellä maalintekoa kolauttaessa tulisella vedolla tolppaa. Ajassa 9.55 Deen Tarmo sai kunnian aloittaa maalinteon Aaron syötöstä. Erän tilastomerkintöihin tuli vielä harrasteen väärästä vaihdosta tullut jäähy, jonka harraste hoiti hienosti taistellen takaiskuitta. Aivan erän lopussa oli hieman dramatiikkaakin, kun tuomarin pillin soiminen erän päätymisen merkiksi pelasti valkoiset takaiskumaalilta verkon heilahtaessa hetkeä liian myöhään.

Toisen erä alkoi myös kovalla tempolla ja taistelulla. Ajassa 0.55 Tuukka nappasi jäähyn kädellä pelaamisesta. Deen alivoimapelaaminen oli upeaa ja pallo pysyi melkein koko ajan heidän hallussaan eikä harraste saanut ainuttakaan laukausta kohti maalia jäähyn aikana. Ajassa 24.50 Tuukka kuittasi jäähynsä tekemällä hienon kuvion päätteeksi Tarmon syötöstä lukemiksi 2-0. Ajassa 30.00 Dee vaihtoi Teron Sakun tilalle maaliin eikä muita tilastomerkintöjä erässä enää tullutkaan, vaikka tilanteita riitti kummallakin.

Kolmannen erä alkuun harraste sai heti kylmän suihkun Deen sommitellessa hienon kuvion päätteeksi maalin. Aatu toimi maalarina Tarmon ollessa hanslankarina kelloon näyttäessä aikaa kuluneen vasta 40 sekuntia. Harraste jatkoi silti tiukkaa taistelua ja kova kolmen pelaajan karvaus vastustajan päässä toi vihdoin tulosta, kun harraste riisti pallon Deen puolustukselta ja Niko H. pääsi tekemään kavennusmaalin Tomin syötöstä. Ajassa 44.50 pallo pomppi valkoisten kannalta onnekkaasti kulmasta maalille, josta Aatu tuikkasi pallon maaliin. Vernerille merkittiin syöttöpiste. Harrasteen kapea materiaali rupesi tässä vaiheessa jo hiukan näkymään pelissä, eikä jalkoja tahtonut enää riittää vastustajan matkaan. Kello ei kerennyt käydä kuin 40 sekuntia edellisestä, kun Joona tällää kauhu lämärin läheltä Eskon syötöstä verkon perille. Harraste nousi vielä peliin mukaan Tuomaksen maalatessa Niko Veen syötöstä ajassa 48.20. Harrasteen kova taistelu ei tuottanut kuitenkaan enää maaleja. Lähimmäksi pääsi Kaapo tällätessä yläputken luokille kovalla lämärillään. Dee komisti lukemia vielä aivan erän lopussa Aatun viimeistellessä hattutemppunsa kimmokemaalilla. Verneri kuittasi maalista syöttöpisteen. Loppulukemat 6-2 (1-0, 1-0 ja 4-2) imartelivat jopa hiukan Deen joukkuetta. Pisteitä keräsivät Deestä: Aatu 3+0, Tarmo 1+2, Joona 1+0, Tuukka 1+0, Verneri 0+2, Aaro 0+1 ja Esko 0+1. Harrasteen puolelta pisteille pääsivät: Niko H 1+0, Tuomas 1+0, Niko V 0+1 ja Tomi 0+1.

Pelistä jäi kaikille hyvä maku ja valmennukset rupesivatkin kaavailemaan joulukuulle uusintamatsia.