Isänpäivänä hukkalauma matkusti suurin odotuksin sarjan ennakkosuosikki Hatsinan vieraaksi jatkamaan hyvin alkaneita sarjapelejä. Hatsina oli kuitenki erittäin tyly isäntä vierailijoille ja lopulta taululla komeilivat koomiset 20-4 (2-2, 8-1, 10-1) numerot kotijoukkueen hyväksi.

 

Ensimmäiseen erään Sudet sai tavoitellun shokkialun kun Petri Pöntisen ja Antti Punkkisen maaleilla Sudet siirtyivät 0-2 johtoon. Erän loppuun mennessä Mikko Ikosen henkilökohtaisilla suorituksilla Hatsina oli kirinyt pelin tasoihin. 1-2 kavennusmaalin tehtaili Ikosen jäätävän yksilösuorituksen jäljiltä lähes tyhjään maalin Nestori Paldanius. Ikonen itse tekaisi tasoitusmaalin yllättävällä vapaalyönti ratkaisullaan ja Raivio maalissa oli yllätetty. Ensimmäisessä erässä Susilauma oli erittäin hyvin ottelussa mukana ja hyvältä näytti kaikin puolin.

 

Ottelu oli käytännössä ratkennut kun toista erää oli ehditty pelata ainoastaan viitisen minuuttia Hatsinan siirryttyä nopeassa tahdissa 7-2 johtoon. Tästä katkesi käytännössä Susien selkäranka ja loppunumerot 20-4 ovat surullista katseltavaa. Totuttuun tapaan Mikko Ikonen rankaisi Susia jälleen kovalla kädellä kun tehosarakkeeseen oli merkitty 6+1. Toimitus muistelee tämän olleen Ikoselle neljäs tuplahattutemppu Susia vastaan, joten olisiko syytä pikkuhiljaa harkita tämän miehen päällystämistä tulevaisuudessa?

 

Hyvää oli numeroista huolimatta se että paluumatkalla bussissa ottelu käännettiin lähinnä huumorin puolelle ja ei tuota tulosta Susileirissä jääty voivottelemaan. Ottelussa on silti asioita mitä on syytä ottaa mukaan tulevaisuutta silmällä pitäen ja näitä käsiteltiin eilen harjoituksissa.

 

Erikoishuomiona on nostettava esiin toimituksen mieltä lämmittänyt Hatsinakatsomossa ollut hyvä meininki nuorten Hatsinapelaajien ylläpitämänä. Pojat lauloivat ja hyppivät kannustaen omiaan, siitä, jos jostain välittyi seuran yhteisöllisyys jopa Susileiriin asti.

 

Tästä matka jatkuu tärkeään vieraskamppailuun Savonlinnaan Top Teamin vieraaksi tulevana lauantaina.