21 maalin tykitys päättyi Susien selvänumeroiseen voittoon!

 

Mansikka-aholla nähtiin lauantai-illan ratoksi melkoinen maali-ilottelu, kun Sudet ja sysmäläinen Bandy Boys-88 iskivät yhteen. Ottelun voittajasta ei ensi hetkistä lähtien ollut epäselvyyttä ja kotijoukkue ottikin jo kolmannen peräkkäisen voiton lukemin 14-7 (4-2, 6-2, 4-3).


Kotijoukkue Sudet lähti siis pitkästä aikaa otteluun voittoputkessa, kun se oli voittanut ennen lauantai-iltaa kaksi ottelua putkeen. Ennakkoasetelmissa Sudet oli ottelussa selvä ennakkosuosikki, sillä BB-88 ei ollut voittanut ennen lauantain kamppailua yhtäkään ottelua. Sysmäläisten tuska ei hellittänyt tänäänkään, kun pisteet jäivät Manskarille.

Vaikka Sudet saikin ladottua maaleja tasaiseen tahtiin, tuli kotijoukkueelle reilusti virheitä ja tätä harmitteli myös valmentaja Tero Laurila.

Pelillisesti ei pelattu kovin hyvää ottelua. Joukkue on esittänyt ja pystyy esittämään reilusti parempaa tekemistä, kuin mitä tänään nähtiin.

 

Maalikimara käyntiin heti avauskympillä

Kotijoukkueen lähtö peliin oli murhaava ja BB-88 olikin avauserän ensimmäiset kymmenen minuuttia täysin köysissä. Tämän Sudet myös pystyi hyödyntämään tehokkaalla tavalla.

Maalinteon aloitti Henri Turunen, joka iski nopean hyökkäyksen päätteeksi Tino Kukkolan vedosta tippuneen irtopallon verkkoon. Sama kentällinen oli asialla myös seuraavassa maalissa, kun ketjun kolmas lenkki Petri Pöntinen taituroi pallon näppärästi Kukkolalle, jonka laukaus upposi ohi BB-veskari Niklas Aartolahden.

Ja vain noin 40 sekuntia tästä Susien kakkoskenttä lisäsi johtoa Erno Kujalan toimesta. Maaliin hienon esityön teki Kimmo Aalto, joka voitti ensin päädyssä kulmaväännön ja sai syötettyä keskustassa vapaana päivystäneelle Kujalalle.

Kolmen maalin johdossa kotijoukkueen pakka hieman hajosi ja sysmäläiset saivat pelin juonesta kiinni. Ja eikä aikaakaan, kun kolmen maalin johto oli jo kaventunut yhteen maaliin Mikko Salosen kahden nopean maalin seurauksena.

Heikomman jakson jälkeen myös Susien kolmas kentällinen sai onnistumisen, kun ensin puolustaja Juho Mikkola pelasi loistavasti pallon kulmaan Joonas Leppäselle, joka jatkoi suoraan maalineteen Juho Rantalalle, jolla oli helppo työ niitata pallo pussiin.

Olimme todella kurittomia keskialueella. Ei tyydytty pelaamaan tarpeeksi nöyrästi ja fiksusti, vaan yritettiin liian ”pikku nättiä” ja annettiin tätä kautta vastustajalle mahdollisuus roikkua mukana pelissä, Laurila analysoi

 

Sudet vei, BB-88 yritti rimpuilla mukana

Kotijoukkue Sudet tuli toiseen erään vielä aavistuksen kovemmalla tempolla ja sai tätä kautta ottelun hallinnan kokonaan itselleen.

Toinen erä käynnistyi tehokkaasti, kun Sudet iski ensimmäiseen kuuteen minuuttiin kolmesti ja BB kahdesti. Ensin kotijoukkue ja Mikko Vainio napautti nopeasta hyökkäyksestä pallon maaliin, mutta Teemu Vettenranta kuittasi samantien seuraavasta aloituksesta sysmäläisille.

Susien kuudes maali oli Petri Pöntisen käsialaa, kun miehen Patrik Lainemainen piiska upposi ylivoimalla vastustamattomasti verkkoon. Samalla BB-88 vaihtoi myös maalivahtia, kun Aartolahden korvasi maalin suulla Perttu Mäkelä.

Valkopaitaiset vierailijat kavensivat vielä kertaalleen Susien johdon kahteen maaliin Tuomas Harmaalan toimesta, mutta sen lähemmäs Bandy Boys ei ottelussa päässyt. Sudet nimittäin iski loppuerään vielä neljästi Turusen, Kukkolan, Vainion sekä Janne Paatisen maaleilla.

Susien maali-ilottelusta huolimatta Laurila löysi vielä hieman parannettavaa monella osa-alueella.

Hyökkäyspään maalipaikoissa oli vielä toivomisen varaa viimeistelyn ja maalin johtavien syöttöjen kanssa. Myös peittopelaaminen oli halutonta läpi ottelun.

 

Kolmannessa erässä pelailun makua – maalitykitys jatkui silti

Vaikka toisessa erässä näytti jo, että Sudet paketoi ottelun, niin se ei BB-88 lannistanut. Vierailijat nimittäin yrittivät aloittaa pienimuotoista kiriä iskemällä kolmannen erän avausminuutilla kahdesti.

Kotijoukkue sai kuitenkin kasattua itsensä nopeasti ja sai tiukan puolustuksen sekä Valtteri Raivion avulla pysäytettyä Bandy Boysin kirin neljään maaliin.

Kolmannen erän jälkimmäisellä kympillä nähtiin vielä viisi maalia, joista neljä Susien toimesta ja yksi BB:n. Ensin maalasi Antti Punkkinen ja Erno Kujala, jonka jälkeen Teemu Vettenranta iski illan toisensa. Tino Kukkola viimeisteli vielä hattutemppunsa hienolla ”onetimer”-maalilla.

Illan viimeisen ja samalla koko ottelun 21 maalin sai kunnian tehdä Joonas Leppänen ylivoimalla.

Kotijoukkue Susilla ei ollut ottelussa oikeastaan missään vaiheessa sen suurempaa hätää, eikä voittajasta ollut missään vaiheessa mitään epäselvyyttä. Laurila antoi tämän myötä myös pelaajille mahdollisuuden hieman ”herkutella” pallon kanssa.

En halunnut lähteä sen enempää kaitsemaan ukkoja kentällä, kun kerrankin meillä oli mahdollisuus hivenen herkutella pallon kanssa.

Ajatus oli, että annetaan nyt ukkojen yrittää kisutella niitä omia juttujaan, kun oli suhteellisen luottavainen fiilis, että peli klaarataan, Laurila päätti.

Ottelun tehomies oli muhkeat tehopisteet 3+2 tehtaillut Tino Kukkola. Kolmeen tehopinnaan ylsivät Henri Turunen (2+1), Petri Pöntinen (1+2), Erno Kujala (2+1) sekä Kimmo Aalto (0+3).

 

Seuraavan kerran kotijoukkue on tulessa Manskarilla aivan jouluaaton kynnyksellä 18.12, kun Dynamo saapuu Hämeenkoskelta testaamaan Susien kunnon. Tervetuloa!