Susien edustusjoukkueessa tapahtuu positiivisia asioita jälleen kun seura on allekirjoittanut yksivuotisen pelaajasopimuksen kovan luokan vahvistuksen kanssa, kun Antti ”Andy” Punkkinen saapuu Kotkasta vankistamaan Susien pakkiosastoa. Pallovarma Punkkinen on edustanut vuosia Kotkan Reipasta, mutta kausia on vierähtänyt myös muun muassa SBS Haminan paidassa.

Alla miehen ajatuksia tuoreeltaan sopparin kirjoittamisen jälkeen:

Terve Antti ja ensinnäkin toimituksen puolesta tervetuloa Kouvolaan! Kerro alkuun vähän itsestäsi ja mitkä ovat ensimmäiset fiilikset sopparista?

– Tervehdys ja kiitoksia. Olen 28-vuotias ja syntynyt Virolahdella. Viimeiset 7 vuotta olen asunut Kotkassa. Salibandykausia 2. divarissa on kertynyt kymmenen. Kaksi Haminassa, jonka jälkeen siirryin Kotkan reippaaseen. Siellä vierähtikin kahdeksan kautta. Harrastuksiin lukeutuu salibandyn ohella myös jalkapallo. Liikunta on muutenkin ollut tärkeä osa elämääni. Ammattitutkintonikin suuntautui liikunnan pariin, kun valmistuin Liikuntaneuvojaksi peruskoulun jälkeen. En ole kylläkään päivääkään niitä töitä tehnyt. Eipä minusta nyt sen enempää. Hienoa saada sopimus Susiin ja päästä jatkamaan 2. divarissa. Innolla kohti uutta kautta!

Kotkan Reipashan joutui valitettavasti luopumaan sarjasta, ilmeisesti pelaajapulan vuoksi?

– Loppuun asti eläteltiin toivetta, että joukkue olisi sarjaan saatu. Realiteetit kuitenkin tuli vastaan, valmennus puuttui ja pelaajarinki oli kapea. Viime kausina mentiin jo pienellä porukalla eikä tarvittavia korvaajia löydetty lähteneiden tilalle.

Susien ja KoRen välillä on nähty hyviä paikallisvääntöjä Kymenlaakson herruudesta vuosien ajan. Miltä tuntui vaihtaa tuttu paita paikalliskilpailijan peliasuun?

– Kyllähän sitä kerkesi keltamustiin jo kausien aikana kotiutua. Tutut kuviot ja ihmiset vaihtuu vieraaseen porukkaan, vaikka tuttuja naamoja vuosien varrelta joukkueesta löytyykin. Siirron myötä polte salibandyyn lisääntyi ja näyttämisen halu kasvoi. Uskon, että tästä tulee hyvä kausi.

On aivan pakko mainita, että KoRe vuosinasi sinua on kutsuttu Kotkan ”Kivilehdoksi” Kouvolassa. Lempinimi juontaa juurensa siitä, että olet ollut varmaotteinen puolustaja kovankin paineen alla. Oletko ollut tietoinen tästä lempinimestä ja onko se mielestäsi osuva?

– Joskus Susien kausiennakkoa lukiessani huomasin kyseisen lempinimen. Lähinnä tuo pisti hymyilyttämään. Yhtäläisyyttä ulkonäöstä ei taida löytyä, mutta kyseisen miehen pelivarmuus on ainakin sitä mihin olen pyrkinyt.

Mansikka-ahon hallia on kuvailtu jopa yhdeksi Itä-Suomen komeimmaksi urheiluhalliksi sisätiloiltaan? Herättääkö halli sinussa minkäänlaisia tunteita?

– Itse hallista ei tunteita oikein herää, mutta ehkä tulevan kauden jälkeen, kun siellä kotipelit on päässyt pelaamaan. On sieltä toki muistoja useista tiukoista kamppailuista Susia vastaan vuosien mittaan. Kyllä Mansikka-aholla on aina joutunut täyden työn tehdä jos mieli pisteitä Kotkaan saada. Ja aina ei sekään riittänyt.

Minkälaisia henkilökohtaisia tavoitteita olet asettanut tulevalle kaudelle ja mitä uskot tuovasi panoksellasi joukkueelle?

– Henkilökohtaisena tavoitteena on pelata omalla tasolla ja hyödyntää vahvuuksia uudessa joukkueessa. Uskon, että tuon joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta etenkin puolustuspelaamiseen. Toki muutama maalikaan ei olisi haitaksi. Mottona kun on ollut, ei kautta ilman maalia.

Minkälainen on ollut salibandyurasi tähän mennessä?

– Tyytyväinen voin olla siihen, että olen saanut pelata ilman suurempia loukkaantumisia koko peliurani. Paljon on vuosien mittaan koettu: sarjanousun hienous sekä sarjasta putoamisen pettymys, monia hienoja pelikavereita, unohtamatta taustavaikuttajia, joiden kanssa on saanut vuodet salibandyn parissa viettää.

Onko urasi varrelta jäänyt joitain erikoisia muistoja mieleen?

– Yksittäisiä tilanteita ei niinkään, vaan ennemminkin joukkueen kanssa yhdessä tekeminen. Tehtiin sit mitä tahansa, niin kyllä niistä parhaimmat muistot jää. Treeneihin on kiva mennä, kun saa kuunnella ja heitellä ”jätkien” juttuja. Unohtamatta joukkueen saunailtoja 😉

Kerro vielä jotain sellaista mitä säbäkansa ei tiedä sinusta?

– No on varmaan paljonkin mitä ei tiedä. Jos kuitenkin pysyttäydytään salibandyn parissa, niin pelipäiviin olen ottanut tavaksi valmistautua syömällä pastaa.

Entä mitapä joukkueen luotsi Laurila tuumaa tuoreimmasta kiinnityksestä joukkueeseen?

– Kyllähän tämäkin sopimus vetää suupieliä väkisin ylöspäin, sen verran hyviä asioita on tuntunut joukkueen ympärillä tapahtuneen viimeisen kuukauden ajan. Antti tuo pallolliseen pelaamiseen lisää vaihtoehtoja moneen eri tilanteeseen. Antti on harjoitellut joukkueen mukana nyt parisen viikkoa ja miehen otteet ovat olleet yhtä vakuuttavia kuin muistinkin. Hänen tekemisestään huokuu sellainen varmuus ja uskallus. Henkilökohtaisesti odotan Antin lunastavan isoa roolia ja vastuuta tulevalla kaudella sekä johtavan joukkuetta puolustuksesta käsin.

Toimitus toivottaa Antille ja joukkueelle koko Susilauman puolesta hyvää tulevaa kautta!